maandag 26 maart 2012

Tweede horloge speldenkussen

Gisterenavond had ik eindelijk mijn tweede speldenkussen af. Nu een ecru met groen geborduurd. Ik zag nu pas dat ik het wel iets groter heb gemaakt, dan het vorige.




Op de foto staat het bandje er precies scheef aan, maar dat is niet hoor. Zal het waarschijnlijk niet juist gelegd hebben om te fotograferen. Op 1 juni organiseer ik een handwerkdag, en degene die meedoen kunnen dit dan maken. Deze kleur of de rode, die ik al eerder heb laten zien
De volgende veertien dagen gaat het nog hard werken worden voor de tentoonstelling. De laatste zoompjes en zakken nog afwerken.
Groetjes en tot één van de volgende dagen.
Chris


woensdag 21 maart 2012

Bordado Mathildico

Ik heb in een vorig berichtje al een stukje van het kussen laten zien. maar nu is het volledig af. Ik heb het kussen gemaakt voor een workshop, bij De Naaiboetiek in Zandhoven. Vanaf volgende week woensdag zijn er de open deur dagen en dan moet het kussen er liggen.




Ik zelf vind het een zeer mooi en fijn kussen. Weer eens iets anders.
Nu kan ik weer volop het laatste afwerken voor mijn tentoonstelling. Het brengt allemaal toch veel werk mee. Al een geluk dat ik kan rekenen op vele helpers.
Vandaag lukte het handwerk niet zo goed. De tv stond op, voor het afscheid van de verongelukte kinderen en hun begeleiders. Het doet toch iets met je. Het klinkt misschien nu afgezaagd, maar ik wil iedereen toch nog een hart onder de riem steken.
Groetjes, Chris


zondag 11 maart 2012

Lichtjestocht

Gisterenavond heeft onze hobbyclub De Handige Biekes meegedaan aan een lichtjestocht.

Hieronder een foto van onze stand, maar meer foto's kun je hier zien. Echt de moeite.


Twaalf verenigingen deden mee, en wij waren vijfde.
Groetjes Chris

zaterdag 10 maart 2012

blog De Handige Biekes

We hebben juist een nieuwe blog gemaakt voor onze hobbyclub. Deze blog is voor ons veel makkelijker dan de blog bij seniorennet.
Je moet één van de volgende dagen hier maar eens kijken. Er staat nu nog niet veel op, maar er wordt aan gewerkt.
Groetjes Chris

woensdag 7 maart 2012

Beloofde foto's

Eigenlijk wou ik de foto's gisteren al op mijn blog zetten, maar doordat ik echt ziek was, lukte dit niet.
Het zijn lappen die mijn cursisten op het atelier gemaakt hebben, en die te bewonderen zijn tijdens de tentoonstelling van 14 en 15 april.


Amager borduurwerk, gemaakt door Rita. Ik vind dit een zeer mooie techniek, precies een kant dat je tussen stof gezet hebt. Goed gedaan!




Punto antico. Een zeer mooie Italiaanse techniek. Je kan er vele kanten mee uit. Prachtig gedaan Selma!



Een borduurwerk waar zeer veel tijd in kruipt: bordado estrellas. Platsteken maken, draadjes uitknippen, spijltjes omwikkelen, een figuurtje in het uitgeknipte deeltje en bloementjes tussen de spijltjes. Proficiat Carina!



Je ziet het, prachtige werkjes. En zo zijn er nog vele. Op het atelier wordt heel hard genaaid en wat ook belangrijk is, zeer veel plezier gemaakt. Dat moet toch, als je je hobby doet?

Groetjes Chris

maandag 5 maart 2012

Naaldenmapje

De laatste tijd heb ik op verschillende blogs al mooie naaldenmapjes gezien. Daarom leek het me leuk om mijn naaldenmapje ook eens te tonen. Dit is gemaakt in asisis borduurwerk. Je zit er wel eventjes aan, maar het resultaat mag er best zijn.




Een naaldenmapje vind ik een tof idee om eens een techniek in uit te werken, of te geven als cadeautje.
Morgen ge ik teug een berichtje zetten. De cursisten beginnen hun materiaal binnen te brengen voor de tentoonstelling, en er zitten echt pracht van lappen bij. Ik ga er morgen al een tweetal laten zien, zodat julli nieuwsgierig zijn naar de tentoonstelling en hopelijk komen zien.
Groetjes Chris