woensdag 23 mei 2012

Kok

In juni studeert mijn man af als kok. Hij heeft er dan 3 jaar avondonderwijs, tweemaal per week, opzitten. En om hem te feliciteren had ik in alle stilte een beren-kok gemaakt. Gisterenavond om 23u was hij af. Maar natuurlijk heb ik mij gisteren versproken, zodat hij wist wat ik voor hem gemaakt heb. Dus gaf ik hem gisterenavond dan maar de beer. Maar dit had hij toch niet verwacht, hij kreeg er tranen van in zijn ogen. En fier dat ik toen was, dat kun je wel geloven.

En hier is hij dan, Wim de kok!
Vinden jullie hem ook geen schatje?
Eén van de volgende lessen zal hij wel mee naar school gaan. Kan Wim laten zien wat hij gekregen heeft. Zekers weten dat er een paar jaloers zijn.
Mijn volgende beer is de paddestoelenbeer voor mijn dochter. Hij ligt al getekend, nu nog uitknippen en beginnen te naaien. Maar eerst nog een paar andere zaken die moeten gedaan worden.
Groetjes Chris


maandag 21 mei 2012

Speldenkussen workshop

In één van mijn vorige berichtjes (creatieve workshopdag en kunstmarkt) vertelde ik jullie over de workshops die georganiseerd worden op 3 juni. Ik zal daar dan ook staan met het atelier. Eén van de workshops die de mensen bij mij kunnen volgen zijn de speldenkussens in broderie suisse. Hieronder laat ik jullie de voorbeeldjes zien.


En in close-up zien ze er zo uit.Hopelijk komt er wel wat volk op af. Dus als je niet weet wat te doen op juni. Jullie zijn allemaal hartelijk welkom in Instituut Iona te Kessel (Nijlen).

Groetjes Chris

zondag 20 mei 2012

Borduurschaap

Vandaag heb ik mijn schaapje eindelijk ineen genaaid. Ook nog een heel werkje. Het is gemaakt naar een ideetje van Liezbeth Gottschall. Ik vind het wel iets hebben.


Plezierig om te maken. Mijn tweede is ook al geborduurd, enkel nog ineen naaien. Ik wil mijn zus Chantal bedanken voor al haar knopen, want voor elk schaap heb je er twaalf nodig. Chris, jij ook bedankt hé!
Ga nog wat verder doen. Is het nu omdat het zo'n goed weer is, dat alles precies beter lukt? Ik weet het niet.
Groetjes Chris

zaterdag 19 mei 2012

Nieuwe biscornu

Een tijdje geleden schreef ik toch in een berichtje, dat ik zelf een biscornu aan het tekenen was. Wel eentje van de twee is klaar. En ik ben er wel fier op. Het is zeer mooi van kleur.

De voorkant. Ik noem het de aarbeien-biscornu.


De achterkant.Nu kan ik aan mijn tweede beginnen. Maar dat moet nog eventjes wachten, want ik heb nog twee schaapjes liggen om te stikken, en ben juist begonnen met een nieuw handwerkje. Foto's hiervan volgen nog.
Groetjes Chris


Creatieve workshopdag en gezellige kunstmarkt

Op zondag 3 juni wordt er in het Instituut Iona vzw, Nieuwe Bevelsesteenweg 66, 2560 Kessel een leuke dag georganiseerd. Gedurende de ganse dag kun je er leuke workshops volgen en zijn er handgemaakte spullen te koop.
De deelnemers zijn:
- Ann Vrancken van mandenvlechterij De Ullewanne. Bij haar kun je decoratief vlechten.
- Elke Verschooten van Crafts &Things. Bij haar maak je een leuk doosje in combinatie met een stempeltechniek.
- Annick D'Hondt, kalligrafie. Bij haar maak je een mooie wenskaart met kalligrafische doorkijkletters. Maar voor deze workshop moet je wel op voorhand ingeschreven zijn.
- Sylvia Mathijs van Sylart. Zij organiseert dit alles. Bij haar kun je kalligraferen op keien leren.
- En dan ga ik er nog staan met het handwerkatelier. Bij mij kun je bloemen haken of een speldenkussen in Broderie Suisse maken. De voorbeeldjes komen nog op de blog staan.
De workshops worden doorlopend gegeven aan democratische prijzen. Inschrijven ter plaatse. Er zal ook een cafetaria zijn waar je iets kan eten en drinken.
Dit alles gaat door van 10u tot 17u. INKOM GRATIS
Voor meer info: www.sylart.be , Sylvia Mathijs, Achterbist 43C, 2560 Nijlen. 03 321 34 84

Ik hoop jullie daar te zien.
Groetjes Chris

maandag 14 mei 2012

Knuffel

Mijn dochter had nog een knuffel liggen waar iets moest op geborduurd worden. Maar zelf had ze er niet zoveel zin in. Dus, als moeder doe je dat dan weer. De knuffel kan ook nog dienen als lampje, want er zit een lichtje in.Nu kan ik weer verder aan mijn eigen ding. Heb namelijk 2 biscornus zelf uitgetekend, en ook nog een schaap. Je zult dit later nog wel zienfoto's volgen zekers nog.
Groetjes, Chris

zaterdag 12 mei 2012

Afscheid nemen!

Via mijn blog wil ik van alle mensen afscheid nemen die bij Aters de laatste jaren een handwerkcursus volgden. Ik heb beslist om vanaf september er geen les meer te geven, en mij meer te richten op mijn atelier. Zodoende zullen er ook wel mensen zijn die ik niet meer zal terug zien. Ik heb er een 5 tal jaren met plezier les gegeven. Spijtig, maar soms moet een mens keuzes maken, ook al heb je het er moeilijk mee. Elke les was het een plezier, een goede groep mensen.
Hopelijk zie ik jullie nog wel eens. En wie weet, tot bij mij in het atelier.
Groetjes en laat gerust van jullie iets horen.
Chris

maandag 7 mei 2012

Badhanddoek

Eventjes iets anders dan aan mijn cursussen werken. Een badhanddoek, een leuk cadeautje. En deze beertjes vond ik super schattig.
Eigenlijk verschiet je er wel van hoeveel tijd erin steekt. Maar ja, dat is hobby.
Groetjes Chris