vrijdag 24 augustus 2012

Tentoonstelling Roermond

Afgelopen zondag ben ik dus met Wim naar Roermond gereden. Het is wel een eindje hier vandaan, ik denk een uur en vijtien minuten rijden, of misschien nog ietsje langer. Maar het was voor mij wel de moeite. Er hing prachtig handwerk, er stonden mooie standjes en er liep wel wat volk rond. Ook heb ik er enkele bloggers ontmoet.
De borduurvrouw met prachtige kruisjessteek. Op haar blog las ik dat dit een stand was van Paula en Claudine. ik hoop dat ik het juist heb. Jeanny met lappen van haar cursisten. Echt prachtige borduurwerken. Joze met prachtige werkjes van haar. Ik heb echt spijt dat ik hier geen foto's van genomen heb, maar je kan ze natuurlijk op haar blog bewonderen. Ze maakt prachtige mandala's, en ook het borduurwerk "de wereld rond in 2 jaar" is prachtig. Ik ben ook gestart met dit borduurwerk, maar heb nog niet zoveel. Momenteel heb ik er geen tijd voor. En dan zag ik er ook nog Marion. Zij heeft ook prachtige werken en ze hielp er mee voor de winkel van Naald en draad.
Ik laat nu nog de foto's zien dat ik genomen heb. Het valt wel wat tegen, ik dacht dat ik meer foto's had.


In ieder geval, de volgende tentoonstelling ben ik er weer.
Groetjes Chris

zondag 19 augustus 2012

Cursus blackwork

Afgelopen vrijdag was het de tweede les van blackwork. Enkele cursisten hadden forfait gegeven, maar degene die er waren hebben hard gewerkt.
Hier zie je Leen ijverig aan het werk. De eerste les lukte het niet zo goed, veel losdoen, maar nu gaat het als een sneltrein vooruit.


Dit is haar kussen!


De oudste van de hoop, Annie. Het gaat haar goed af, ze probeert zelf al enkele opvultekeningen alleen uit, en soms wat losdoen, maar verder lukt het goed


Dit is haar kussen.


Ons moeder. Ze wou eigenlijk niet op de foto staan, maar heb het toch gedaan. Zij maakt geen kussen, maar een loper. Daarom nog geen foto van haar werk, vermits ze eerst al haar vierkantjes maakt. Later volgt dan wel de foto.



Patty. Zij is er zeer goed mee weg. Ze heeft een tijdje wat minder borduurwerk gedaan, maar nu is ze niet meer te houden.

En dit is dan haar kussen.


Vorige week dinsdag had ik ook nog een groep met blackworkers. Maar natuurlijk ben ik daar weer vergeten foto's van te nemen. Maar ze volgen nog.
Vandaag ben ik met mijn man door die hitte naar de tentoonstelling in Roermond geweest. Het was de moeite. De foto's volgen nog, voor zoveel ik er genomen heb. De eerste minuten dat ik er ben lukte dit wel, maar dan. Je ziet dan zoveel, dat foto's nemen in mijn achterhoofd verdween en pas weer terug kwam als ik al in de auto op de terugweg zat. Maar meer hierover in een volgende blog. Groetjes Chris






donderdag 9 augustus 2012

DMC borduurkatoen nr 16


Ik heb nog super veel borduurkatoen nr 16 in huis, waar ik eigenlijk niets mee doe. Daarom ga ik het verkopen. Ik heb het in vele kleuren en verschillende aantallen. Als iemand graag  strengetjes wilt kopen en meer info wilt over prijs, aantal en kleuren, kun je me altijd een mailtje sturen. Ook van bolletjes van 10 gr perlé nr 8,  van dmc heb heb ik nog verschillende kleuren.
Hieronder een voorbeeldje van enkele kleurtjes borduurkatoen.
 
Ja, eens een mens grote kuis aan het doen is, kun je best wat je niet meer gebruikt wegdoen.
Als ik 50 volgers heb, doe ik een give away. Dan zal het een mooi pakketje worden met borduurgaren.
Groetjes, Chris

zondag 5 augustus 2012

Enkele up-dates

Enkele up-dates van werkjes waar ik nu het meeste mee bezig ben.


Een kussen in blackwork, maar dan in rode tinten. Het wordt wel een modern kussen, maar ik vind het wel leuk.



Toch weer een nieuwe badhanddoek, een roze. De kleur is op de foto niet zo goed te zien.


Een zeer gemakkelijk theedoek. Je hebt er eigenlijk geen patroon voor nodig. Zeer gemakkelijk als je iets op tv wilt volgen. Een boord in platsteken.




En dan een hardanger op linnen stof. Het is van een Japanse ontwerpster, haar patronen zijn prachtig. Ben er fan van.



Je ziet, vervelen doe ik me niet. Heb alleen wat te weinig tijd. Ik denk dat dat voor de meesten zowel gaat zijn. Dus ga nu vlug nog wat kuisen en daarna strijken. Dan heb ik nadien tijd om neer te zitten met mijn borduurwerk. Wim is met zijn fiets weg. Hij is samen met mijn schoonbroer en neef de dodentocht van Bornem gaan doen. 100 km fietsen!
Groetjes Chris;